Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2009 18:24 - Вапцаров и чаша лимонада
Автор: smilenski Категория: Лични дневници   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
0



     От доста време не ми се беше случвало да чета писания от форумите. Днес изневерих на навика си, да не се интересувам от спосбността на хората, да се отдават на най-низките си страсти. Май безработицата е доста по-голяма отколкото я отчита НСИ и Социално министерство.
    Не че новините в печата и електранните медии са особено розови - ту застрелян бизнесмен, ту дете убито от съученик, ту обезглавени трупове... 
    Вестникарското понятие "последна страница" вече промени съдържанието си - всяка страница е черна хроника или на политическия, или на икономическия, а като цяло и на целия обществен живот в страната.
    Някои ще кажат "стават и такива работи" - да де, ама само такива ли неща стават?! Други ще обвинят журналистите, че само такива новини отразяват - ясно, че само лошите новини се броят за такива, обаче медиите не правят новините - само ги отразяват.
    Ние от лимоните не си правим лимонада. Ядем ги, гледаме кисело захарта и на по две бири планираме демонстрации за закриване на захарните фабрики.
    Впечатлява ме устойчивостта на психиката на толкова хора, които като че ли с нетърпение чакат излизането на поредната кофти вест, за да отприщят всичко, което им се е насъбрало в душата от гледане на сълзливи сапунки(или психотрилъри).
    А ако цялата ярост, с която сме готови да скочим върху клавиатурата, за да изпишем с едри букви глупостта и озлоблението си (може даже и без да ползваме кирилица) се превърне в спортната злоба - да докажем, че няма човешка болка, чиято сила да разруши бога в нас?!.....
    В бързането, да определим виновния и възможно най-цветисто да обясним, какво заслужава той и цялата му рода до 9-то коляно, забравяме да оценим факта, че въпреки всичко, още сме заедно... и дори в нашата си мизерийка живеем по-добре от милиони хора, които всяка сутрин се молят да не ги стрелят и бомбардират, и да имат нещо за ядене.
    Все пак - всеки може да сбърка и вината му трябва да се докаже от тези, които определяме, като отговорни органи - преди да започнем и ние да хвърляме камъни.
    Казват, че най-красивият дар е прошката. Но може би първо тряббва да се научим да пощаваме на себе си, за да можем да подарим малко малко човещина и на другите.
    Може би.


Тагове:   Вапцаров,   лимонада,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: smilenski
Категория: Лични дневници
Прочетен: 16466
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930